Food

IJmuiden fungeert als het centrum voor de vissector in West-Europa. Ladingen verse en diepgevroren vis van alle wereldcontinenten worden hier overgeslagen, verwerkt, geïmporteerd en geëxporteerd.

Door al die activiteiten op het gebied van vis heeft IJmuiden een centrumpositie gekregen met de nodige aantrekkingskracht voor allerlei bedrijvigheid. Ook zijn een aantal uitstekende visrestaurants en viswinkels in IJmuiden gevestigd.

Met de wereldwijde groei in de visproductie en -consumptie blijft IJmuiden zich ontwikkelen tot logistieke draaischijf voor vis, onder meer door het uitbouwen van de opslag en verwerking van bevroren vis en het aantrekken van nieuwe visstromen vanuit andere havens naar IJmuiden.

Stichting Noordzeevis uit IJmuiden

In 2018 is de Stichting Noordzeevis uit IJmuiden opgericht om de verkoop van in IJmuiden aangevoerde vissoorten te promoten. Bij de oprichting is het met medewerking van de onderneming tot stand gekomen boek ‘Noordzeevis uit IJmuiden’ gepresenteerd. Met deze activiteiten willen we bevorderen dat in Nederland meer duurzaam gevangen vis uit de Noordzee wordt geconsumeerd.