Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Visdetaillist biedt ruime variatie aan

  21-03-2018 › Visdetaillisten beschikken doorgaans over een gevarieerd assortiment aan vis uit de Noordzee. Lees verder »
 • Zeemijn legt Cruises stil

  20-03-2018 ›
  In het gunstigste geval komen vóór medio april drie cruiseschepen naar IJmuiden die anders naar Amsterdam zouden gaan.
  Het gaat om schepen die groter zijn aan 240 meter. Op de bodem van het IJ in de hoofdstad is begin dit jaar tijdens baggerwerkzaamheden 
  een 600 kilo zware zeemijn aangetroffen. Direct werd groot alarm geslagen.
  In het gunstigste geval komen vóór medio april drie cruiseschepen naar IJmuiden die anders naar Amsterdam zouden gaan.Het gaat om schepen die groter zijn aan 240 meter. Op de bodem van het IJ in de hoofdstad is begin dit jaar tijdens baggerwerkzaamheden een 600 kilo zware zeemijn aangetroffen. Direct werd groot alarm geslagen. Lees verder »
 • Cornelis Vrolijk bekrachtigt overname Bertus-Dekker

  20-03-2018 ›
  Gisteren hebben Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Bertus-Dekker Seafood de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. 
  Bertus-Dekker blijft als zelfstandig opererend bedrijf haar activiteiten continueren.
  Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: "Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, 
  zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen 
  is en waarvan de herkomst bekend is."
  Gisteren hebben Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Bertus-Dekker Seafood de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. Bertus-Dekker blijft als zelfstandig opererend bedrijf haar activiteiten continueren.Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: "Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen is en waarvan de herkomst bekend is." Lees verder »
 • Overname Bertus Dekker

  27-02-2018 ›
  Visbedrijf Vrolijk uit IJmuiden
  versterkt zijn positie in de
  consumentenmarkt met de
  overname van visverwerker Bertus-
  Dekker Seafood uit dezelfde plaats.
  Visbedrijf Vrolijk uit IJmuiden versterkt zijn positie in de consumentenmarkt met de overname van visverwerker Bertus-Dekker Seafood uit dezelfde plaats. Lees verder »
 • Nederlandse Vissersbond gematigd positief over besluit pulsvisserij in Europese Visserijcommissie

  22-11-2017 › De Nederlandse Vissersbond reageert gematigd positief op de stemming over de toekomst van het pulstuig vandaag in de Visserijcommissie van het Europees Parlement. Een meerderheid van de Visserijcommissie stemde in met de verordening gericht op de technische maatregelen voor zeevisserij, waar pulsvisserij deel van uitmaakt. Dit betekent dat de 84 Nederlandse ontheffingen voor pulsvisserij, op voorwaarde van positieve onderzoeksresultaten, in 2019 worden omgezet naar permanente vergunningen. “Deze uitslag geeft lucht aan de Nederlandse vissers, maar we zijn er zeker nog niet. De verordening zal ook nog plenair worden behandeld in het Europees Parlement”, zegt Durk van Tuinen, dossierhouder pulsvisserij bij de Nederlandse Vissersbond, die aanwezig was bij de stemming in Brussel. Lees verder »