Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Europarlementariers: Uitleg over visserij

  3-02-2016 › Regelmatig bezoeken politici de havens van IJmuiden.Voor een uiteenzetting over de visserij of een uitleg over de windmolenparken. Maar het is alweer een tijdje geleden dat een grote delegatie vanuit het Europarlement neerstrijkt in de havenplaats. Op initiatief van AnnieSchreijer-Pierik, Europarlementslid namens het CDA en lid van de commissie visserij, maken parlementariers van de christendemocratischeEVP-fractie op 16 februari een rondgang door de IJmuidense haven. Lees verder »
 • Recordomzet Hollandse Visveiling IJmuiden BV

  22-01-2016 › De IJmuider visafslag heeft het in 2014 gevestigde recordomzet opnieuw overtroffen. De omzet op de Hollandse Visveiling IJmuiden BV groeide van 51,8 miljoen in 2014 naar 57,9 miljoen in 2015; een stijging van 11,7 procent. Lees verder »
 • IJmuidens Trawlerkade over zestig meter vernieuwd

  16-01-2016 › De Trawlerkade in IJmuiden wordt binnenkort over maar liefst zestig meter vernieuwd. Zeehaven IJmuiden NV heeft De Boer & De Groot Civiele Werken opdracht gegeven de ingrijpende operatie komend voorjaar in gang te zetten. De klus moet vóór de zomervakantie zijn afgerond, is de bedoeling. Lees verder »
 • Vissen blijft kwestie van goed onderhandelen tussen visserij staten

  11-11-2015 › Al kunnen de vangstadviezen voor de visserij nog zo zorgvuldig en wetenschappelijk zijn opgesteld, hoeveel een land het komende jaar mag vissen blijft toch het resultaat van de onderhandelingstafel. Een dergelijlce conclusie kan worden getrokken na afloop van het symposium 'Verantwoord ondernemen in de visserij’ vorige week in het Telstar-stadion. Lees verder »
 • Bijvangst naar de afslag, kotters naar de haaien

  4-11-2015 › De Noordzee zit boordevol schol, het gaat goed met veel visstanden in de Noordzee, de visserijsector is volop aan het innoveren, meer visgebieden worden gesloten voor de visserij (onder andere door de komst van windmolens) en de visserij druk is de afgelopen jaren enorm afgenomen. Waarom moeten vissers dan alle kleine visjes doodmaken en mee naar huis nemen? Lees verder »