Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Zeehaven IJmuiden NV op de voet via onze website.

 • Vestiging Breman Machinery terrein IJmondhaven

  1-06-2012 › Breman Machinery uit Genemuiden zal zich in een nieuw te bouwen bedrijfshal gaan vestigen in IJmuiden aan de Haringhaven. Zij maken o.a. mechanische componenten voor de offshore. Lees verder »
 • Opening Cruiseterminal IJmondhaven

  4-05-2012 ›

  Op 4 mei 2012 is de cruiseterminal in de IJmondhaven officieel geopend.
  De MSC Opera is als eerste schip feestelijk ontvangen door de directie van KVSA B.V., Zeehaven IJmuiden N.V. en een groot aantal genodigden. De cruisesector in IJmuiden groeit naar een record van 44 cruisecalls in 2012.

  Lees verder »
 • Vestiging Airborne terrein IJmondhaven

  1-04-2012 › Airborne Oil & Gas heeft zich in april 2012 in de IJmondhaven te IJmuiden gevestigd.
  Airborne heeft zich - sinds de oprichting in 1995 - ontwikkeld tot een toonaangevend 'design-and-build' bedrijf op het gebied van high-end vezelversterkte kunststoffen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert composiet producten voor met name de luchtvaart, ruimtevaart, astronomie, olie- en gas en hoogwaardige machine industrie. Airborne heeft de laatste tien jaar fabricagetechnologie ontwikkeld om hoogwaardige thermoplastische buissystemen te kunnen maken. Deze thermoplastische buissystemen worden vanaf heden in de IJmondhaven gemaakt. Lees verder »
 • Nieuwe sleepboot Iskes gedoopt

  7-03-2012 › Op 7 maart 2012 is de nieuwe sleepboot Angus van Iskes Towage en Salvage gedoopt en heeft het bedrijf zich gevestigd in een nieuw pand in de IJmondhaven.
  Dit pand is neergezet door Het Kleine Strand B.V. Deze dag werd afgesloten met een feest in het nieuwe pand met 250 genodigden. Lees verder »
 • Eerste winkel Les Halles geopend

  1-02-2012 › In Les Halles aan de Halkade te IJmuiden is in februari 2012 Bodegas, een speciaalzaak in Spaanse producten waaronder wijnen en een assortiment delicatessen gevestigd. 
  Ina de Vos-Noordhof werkneemster Bodegas: "Onze naam is Bodegas en zijn geopend van dinsdag t/m zondag, alleen maandag gesloten. Wij verkopen voornamelijk Spaanse wijnen, maar ook wijnen van elders over de wereld. Tevens vele merken olijfolie, ook zelf te tappen, olijven, spaanse worstsoorten enz. Binnenkort is onze keuken klaar en zullen we verse tapas gaan maken. Komt u een kijkje nemen? Op de openingsdagen geopend van 11.00-19.00 uur, behalve zondag: van 12.00-17.00 uur. Zodra er meerdere winkels geopend zijn verruimen we onze openingstijden!!" Lees verder »